Skip to main content

Testimoni ESP Shaklee Pilihan Rakyat Malaysia

Tau tak kenapa ramai sangat yang jatuh cinta dengan ESP Shaklee nih..sebab ESP ni mmg sangat BEST.


1. ESP untuk atasi gastrik, BONUS badan bertenaga dan maintain berat badan.


 2. ESP sebagai sarapan utama. sarapan yang sihat dan cepat.


 3. ESP semasa berpantang. Yang ni mmg favourite saya gak tau..:D

Badan lebih bertenaga, susu badan banyak dan pekat. streachmark pun hilang. Kulit baby putih, gebu dan cantik. betul lah kan ibu cantik baby sihat.


4. ESP untuk sihat bertenaga sepanjang hari dan kulit cantik. kan dah kata esp ni protein kan..protein bagus utk pembntukan sel-sel kulit baru. minum setiap hari mmg gebu gebas lah cik kak kita nih~


5. ESP elak dari susu badan merundum a.k.a our milk booster jugak lah kan..apapun yg penting konsep penyusuan asas tu kena apply okehh..i like~


6. ESP untuk kulit yang sihat dan glowing. bantu menghilangkan parut jerawat pada kulit wajah. in fact seluruh badan tau. 

7. ESP mmg terbaik untuk wanita. boleh mula seawal anak dari hingga hamil, berpantang, menyusu dan sebagai minuman harian seisi keluarga.

em ada banyak je lagi tau..testimoni ni antara jutaan rakyat malaysia yang telah rasa sendiri ESP Shaklee ni..saya sudah..mereka sudah..anda bila lagi?


Satu canister ni HANYA bernilai RM150 untuk kebaikan yang banyakkk nihh, jadi mmg berbaloi sangat lah kan...boleh order terus di SINI

Untuk harga JIMAT lagi meh hubungi saya terus ye,



Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.