Skip to main content

Apa itu MLM, Ape Sebenarnya MLM

Bila sebut MLM je mesti orang dah lari jauh-jauh kan..tapi hakikatnya korang tau ke apa itu MLM sebenarnya? Nak tahu sila teruskan membaca ye~~

Korang tau tak?


MLM ni adalah antara 5 cara teknik dalam pemasaran untuk menjual produk dan perkhidmatan. Dikenali dengan network marketing dimana kita memasarkan produk dan dalam masa yang sama kita boleh mengembangkan rangkaian perniagaan kita sendiri.

Tapi kenapa ramai yang tertindas sebenar? 

Meh baca nih ---> MLM Haram Jadah

Sebenarnya MLM ni memang tak bersalah langsung tau..jadi silalah tukar persepsi anda ye :)

ok cuba tengok pic seterus ni ye~

Korang Tau Tak ?

60%  cost produk adalah pemasaran. Banyak kan?

Itulah hakikatnya. Perniagaan Traditional perlu melalui stage daripada pengeluar hingga lah pengguna tapi MLM terus kepada pengguna. 

Shaklee mengguna kan kaedah MLM ni lah tau. Sebab tu lah kalau perasan tiada duta artis Shaklee ni sebab kami lah yang jadi Duta tu..ewahh :)

Secara mudahnya Shaklee ni mengkayakan agen dan pengguna nya bukan syarikat pemasaran dan pengiklana. Mana-mana pun betul dan berkesan.

Tapi kalau Shaklee dah pilih untuk mengkayakan kami..sebab tu lah saya masih bersama dengan Shaklee. Apa orang kata sambil menyelam minum air..haa yep lah sebab dapat sihat dan cantik dan kalau betul-betul fokus untuk kembangkan empayar dapat pula kaya.

Korang Tau Tak?

Bonus utama Shaklee adalah berbentuk cash tapi bukan semata2 recruit orang tanpa membuat jualan. kena kerja tau.tak usaha mana nak dapat hasil. 

Best kan kan...

Harga produk-produk Shaklee jauh lebih rendah dari jenama-jenama yang setara kualiti. Vitamin C sebiji 50 sen, B Complex 40 sen, multivit 100 tahun tu 60 sen... Tu baru sikitt contoh. Jadi, semak dulu sebelum cop produk ni mahal tau.

emm risau ape lagi kan?

Korang  Tau Tak?


Shaklee peruntukkan 3 Billion tahun lepas untuk dibayar kepada Pengedar.

Shaklee diiktiraf sebagai BEST MLM BRAND dalam produk nutrisi oleh Brand Laureate pada tahun 2014/2015

Shaklee ada sijil Halal yang diiktiraf oleh JAKIM



Korang Tau Tak?

Sebahagian besar keuntungan company, Shaklee dalam RM250 juta setahun dilaburkan kembali shanya untuk kerja-kerja Research & Development (R&D), kajian dan pengujian.


Jadi tak perlulah risau lagi ye.

kalau betul-betul nak kena lah usaha. MLM ni kalau saya tengok orang yang berjaya semua nya pada awal bertungkus lumus. Emm macam kita tanam pokok kan. kita tak nampak hasil tu teruskan. kena semai, baja, siram dan jaga setiap hari. Haa bila dah tumbuh pokok dan hasilkan buah baru lah nampak hasil usaha kita tu insyaallah.

Saya percaya dengan Shaklee dapat mengubah hidup saya, keluarga dan kawan-kawan saya. Kalau nak seribu daya.


Jom jadi ahli sekarang serendah hanya RM80 seumur hidup

5 Sebab Berbaloi Jadi Ahli

Kalau ada yang janji-janji manis, skim piramid bagai tu..produk ntah apa-apa silalah ucap selamat tinggal ye. nak mula berniaga ni tak perlu modal pun. macam kak cery kata

"Saya start dengan zero. Modal utama masa dan air mata"

Chaiyok2 semua ye. 

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.