Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

Disini saya, radin siti aisyah dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam yang sedang membaca blog saya ni ye~
Semoga kita semua faham dan mendapat hikmah dari hari raya korban ni ye. bukan sekadar makan-makan sahaja ye.meh baca nih,
Hikmah di sebalik sambutan Hari Raya Aidiladha :)

4 kepentingan Vitamin C Untuk Ibu mengandung dan bayi dalam rahim

Bila sebut Vitamin C je saya mmg sangat suka tau sebab vitamin nih yang memang saya akan 'wajib' kan diri ambil setiap hari. sebab apa tau?
Vitamin C ni larut air so dia akan cepat musnah. lagi pun badan kita tak dapat nak hasilkan vitamin C dan kita hanya boleh dapatkan dari pemakanan kita tau. Kalau makanan kita tu yang segar-segar fresh dari ladang tu bagus lah kan. 
Tapi kalau yang set-set tak suka nak makan sayur tak nak makan buah sila lah rajinkan diri ambil suplemen ye. tak kira lah suplemen apa tapi saya cadangkan ambil SR Vitamin C Plus nilah sebab saya, kawan-kawan dan ramai lagi kat luar sana dah cuba tau :)
Kenapa perlu pastikan setiap hari kita dapat vitamin C ? Ibu mengandung lebih lagi penting vitamin C ni sebab apa yang kita makan untuk baby dalam rahim tu sekali tau.  Nutrisi masa hamil sangat penting ye.ewah ibu-ibu sangat.hee. Ada banyak je makanan yang baik masa hamil cuma nak kena rajin sket lah ye mommies. chaiyok2 :)
Entry kali ni nak fokus pada 4 kepentinga…

Kolostrum – Cecair Emas Perisai Untuk Bayi Kita

Kolostrom atau kita panggil susu awal ibu ialah cecair hebat yang hanya boleh didapati pada 3 hari pertama selepas kelahiran bayi anda. Walaupun kuantiti yang dihasilkan sedikit sahaja tapi ianya cukup untuk mengenyangkan bayi dan memberikan perlindungan yang sangat hebat kepada sistem pertahanan bayi anda.

ESP Pilihan Ramai Wanita di Malaysia

Kami sudah..anda bila lagi? ewahh nilah dia barisan duta-duta Shaklee :D

Sebenarnya ESP ni ada banyak kebaikan tau. Bagaimana ESP bantu dalam kecantikan?
Fakta ringkas ESP:
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 

ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi 

ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

ESPtidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia ti…

11 Tip Elak Perut Buncit

Lately rasa macam perut buncit je..hihi..rasa mcm makan banyak je. Bila dah makan menyesal kan.biasa lah tu..faham sesangat..jadi, terus lah tangan ni google cara utk elak dr perut buncit which is semua orang pun dah tahu sebenarnya include me. Cuma buat-buat tak tahu kan..lagi bila nampak makanan yang sedap-sedap :D

20 Tip Kurus Dengan Mudah Dan Berkesan
Meh kita tgk balik ye...diantara tips-tips dan  panduan untuk mengelak daripada perut buncit ialah:-
1.Kurangkan makanan berminyak, bergoreng dan berlemak

Apa itu MLM, Ape Sebenarnya MLM

Bila sebut MLM je mesti orang dah lari jauh-jauh kan..tapi hakikatnya korang tau ke apa itu MLM sebenarnya? Nak tahu sila teruskan membaca ye~~
Korang tau tak?

MLM ni adalah antara 5 cara teknik dalam pemasaran untuk menjual produk dan perkhidmatan. Dikenali dengan network marketing dimana kita memasarkan produk dan dalam masa yang sama kita boleh mengembangkan rangkaian perniagaan kita sendiri.
Tapi kenapa ramai yang tertindas sebenar? 
Meh baca nih ---> MLM Haram Jadah
Sebenarnya MLM ni memang tak bersalah langsung tau..jadi silalah tukar persepsi anda ye :)
ok cuba tengok pic seterus ni ye~

10 Sebab Para Wanita Perlu Ambil Protein Untuk Kekal Cantik dan Sihat

Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan :)

Macam-macam perkara sanggup dilakukan dan berbelanja habis demi sebuah kecantikan. Ni saya nak pesan dari wanita ke wanita ye. Kecantikan yang sebenar tu datang dari diri dan paling penting tu kecantikan dalaman tau. dan pastikan secara selamat dan semulajadi~

Ada banyak je bagus utk kecantikan wanita ni tau..tapi kali ni saya nak kongsi tentang protein.

5 Jenis Vitamin Cantik
Korang tau tak?

Protein bagus untuk kesihatan dan kecantikan. :)


Ni 10 fakta yang saya dapat dari SINI  bagaimana protein membantu untuk kecantikan wanita?
1. Membantu mengekalkan berat badan ideal 

Melebihkan protein di dalam diet serta mengurangkan pengambilan karbohidrat membantu mengurang tisu lemak dalam tubuh. Amalan secara berterusan mampu mengekalkan berat badan ideal. 
2. Membantu mengawal rasa lapar 

Mengambil sajian tinggi protein seawal pagi seperti greek yogurt bersama buah-buahan segar akan mengaktifkan hormon untuk bertindak balas menyekat rasa lap…