Skip to main content

Azam tahun baru 2015 UAA yang WAJIB dicapai !

Assalamualaikum..cepatnye masa berlalu kan..tak sangka da masuk 2015...lagi 2 hari je ammar arif nak masuk setahun 2 bulan :)
 
Means da almost setahun juga UAA dah duduk di rumah sebagai surirumah sepenuh masa. I think it's a great time spend with my son. Dapat tengok dia membesar depan mata..belajar dari meniarap, menyalar, merangkak, berdiri, tatih dan juga berjalan..such a great time~

Ok2 walau macam dah terlambat rasa nak gak share kan azam saya..


1) Nak bantu lebih ramai untuk lebih SIHAT, lebih CANTIK.

Bagaimana saya nak bantu kan..haruslah kena jaga kesihatan, jaga pemakanan, jaga emosi fizikal dan rohani, jaga hati dan makan suplemen of coz...Jadi saya boleh bantu kalau anda ingin saya bantu..nak saya pimpin..insyallah saya pegang kuat2 ye~


2) Nak bantu kawan2 tambah SIDE INCOME

Azam saya nak bantu lebih lebih ramai lagi..ada tak sini nak tambah side income? tengah2 bulan cash RM masuk..wow wee~~

Anda surirumah, cikgu, jurutera, nurse, student..eh semua pun boleh..modal yang saya perlukan adalah sekeping hati yang tabah dan telinga kuali..igore what people say..just do it okeh...ramai je kawan2 jutawan saya dia kerja gaji da ribu riban la gak tapi dengan Shaklee ni ramaiiiii sangat yang pilih untuk jadi surirumah sepenuh masa..haa tu la yg kita nak kan..surirumah jutawan. dapat besarkan anak dengan tangan sendiri depan mata...azam saya gak tu.. 

Bukan ke ada banyak lagi cara? Meh baca nih~


3) Nak lebihkan amalan Rohani

Wah gitu...ye la umur da semakin meningkat ni..takkan duk takuk yang sama. kan kan...insyallah nak cuba konsistenkan zikir, sedekah, dhuha,solat awal waktu dll lagi...kalau dlu dhuha pun asyik skip je..tahun ni mesti kena konsisten insyallah...nak bangun malam..fuh ni part yang paling mencabar. patut lah banyak ganjaran dia sebab nak laluinya banyak cabaran okeh. selimut yang ringan tu susah betul nak angkat..yang paling senang nak buka pun susah ---> mata. 

Apapun hakikatnya nak buat apa pun semuanya dari hati. nak seribu daya kan...insyaallah~

Sebab saya yakin dengan MENJEMPUT REZEKI~ Semuanya dari Allah SWT. Minta la apa saja kan..sesungguhnya Dialah yang MAHA PEMBERI. Tugas kita doa, mohon dan usaha yang terbaik je..

Oh itu lah azam saya tahun nih..moga dapat capai dengan jayanye ye...misi yang wajib dicapai tahun ini at least dapat jadi Coordinator! (ranking dalam Shaklee)

Yeah kawan2 azam ape tahun ni? tolong doakan saya ye :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.