Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Vivix Promo Last Day

Assalam kawan2..sihat ke? Dah lame rasenye tak update. rindu sunguh nk menaip. Apepun saya doakan semua baik2 la ye.pesan saya mkn la yg seimbang ikut piramid makanan.minum air masak sehari at least 3 liter dan senaman setiap hari. ewah pesanan utk diri gak ni.hee Dan paling penting..jangan lupe makan vitamin.at least ambil la multivitamin.1 hari 1 biji n keep konsisten insyaallah..
Ada orang tak suke nk mkn byk2 ni kan..haa amik je VIVIX ni. last day promo ni.mmg berbaloi2 tau~ Dari sekecil-kecil penyakit hingga kanser,darah tinggi semua pun boleh dgn syarat kena KONSISTEN la ye :)
KENAPA VIVIX BEST DAN ISTIMEWA?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.
b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan d  apat dilindungi dan diperbaiki selnya.
c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbuna…

6 Cara Bantu Kawal Kemarahan Pada Anak-Anak

Sekarang ni kebanyakan parent bekerjaya..bila balik berhadapan dengan pelbagai kerenah anak. Bukan kita tak sayang kan tapi kadang-kadang tu rasa penat lebih menguasai. Pesanan untuk diri sendiri jugak ni..moga kita sama-sama dapat jadi ibu bapa yang cemerlang ye :)
Ni saya jumpa dalam and I think its a good tip..hee since saya pun anak baru 1 tahun kan..so mana yang baik kita kongsi la kan.meh kita tengok ye~~
1. Buku-buku dan bengkel keibubapaan 
Kita menjerit kerana kita tiada ilmu dan kemahiran untuk menangani kerenan anak2. Hanya JERITAN, satu2nya kemahiran yang kita ada. 
Justeru, cari ilmu dan kemahiran dalam menangani tingkah laku anak2 dgn banyak membaca buku berkaitan dgn keibubapaan serta menyertai bengkel/seminar keibubapaan. 
Apabila kita telah ada sedikit sebanyak ilmu dan kemahiran, kita akan lebih berkeyakinan utk berhadapan dengan anak2 yang aktif dan ini akan mengurangkan JERITAN.
2. Belajar untuk meminta maaf daripada anak

Fikiran kita mungkin berkata "Kenapa me…

10 Sebab Kenapa Perlu Detox

Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita. Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus). 
Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi. Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil. Usus besar boleh menyerap mineral dan air. 
Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit (tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil) 
Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik. Sebab itu lah kita perlu Detox----> detox hati, detox usus dan detox seluruh badan~
APA ITU DETOX?
Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala to…

Sesi Jutawan bersama PM Cery

Alhamdulillah..semalam sempat attend Sesi Jutawan Bersama PM Cery Mamafaiz. dalam kekalutan tetap gagahkan diri ke sana..hee..sebab one of my impian tu nak jumpe multimillionaire ni..nak serap aura dia banyak2..dapat jumpa dia depan2 mata..
Kalau ikutkan semua pun mmg mak nenek da beritahu dan pesan hari-hari tapi ni dari super nanny..yeahh..
Da alang2 nak cerita tu kan...kalau ada yang berminat nak buat seminar ke open je kat sini..tmpt dia mmg strategik di bandar baru bangi dan memang cantikkkk. If berminat boleh KLIK SINI
memang rasa semangat je tau..ni saya ada snap satu pic..

Azam tahun baru 2015 UAA yang WAJIB dicapai !

Assalamualaikum..cepatnye masa berlalu kan..tak sangka da masuk 2015...lagi 2 hari je ammar arif nak masuk setahun 2 bulan :) Means da almost setahun juga UAA dah duduk di rumah sebagai surirumah sepenuh masa. I think it's a great time spend with my son. Dapat tengok dia membesar depan mata..belajar dari meniarap, menyalar, merangkak, berdiri, tatih dan juga berjalan..such a great time~
Ok2 walau macam dah terlambat rasa nak gak share kan azam saya..