Skip to main content

Rawatan Demam Denggi dengan Shaklee

Alahai baru ni saya dengar kawan saya baru je bersalin dan kena denggi. Moga dia cepat2 sembuh la ye. Siapa nak sakit kan..ujian dari Allah semua ni. self reminder. tapi kita boleh sediakan perisai kan..ape orang kata sediakan payung sebelum hujan utk kurangkan risiko sakit insyaallah~

Teringat dulu my hubby pun pernah terkena demam denggi ni..masa tu belum kenal dengan Shaklee lagi. dia ambil ni sup ketam n minum 100 plus. Alhamdulillah dapat membantu juga.

Sup ketam ni dapat meningkatkan platlet pesakit demam denggi.


Dipercayai sup ketam dapat meningkatkan platlet pesakit denggi. Amat bagus juga dan pesakit mampu makan berbanding petua2 lain seperti daun betik dan sebagainya, dan ianya juga menyelerakan. Kita yang sihat ni pun boleh tumpang sekaki..hihi

Rawatan Demam Denggi dengan Shaklee

Alhamdulilah di dalam Shaklee, ada beberapa iktiar yang boleh dibuat untuk meredakan sakit ini, tetapi tiap penyakit Allah jualah penyembuh sebenar. Moga dapat membantu la ye.

Performance Drink – Berfungi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. performanace drink mempunyai garam yang menstabilkan badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100 Plus. Biasanya orang akan mengambil 100 Plus bila demam denggi. 100 Plus tidak mempunya banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.


Nutriferon – Nutriferon berperanan untuk supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi. Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi. Ia nya adalah amat selamat untuk badan.

Tapi buat masa ni nutriferon tiada dalam stok..jadi alternatif yang boleh kita ambil untuk tingkatkan imuniti dan antibodi badan adalah Vitamin C, Zink dan Garlic. 


Vitamin sampingan yang dapat membantu demam denggi.

ESP – Saya ada terbaca ESP dapat menaikkan platlet kerana kandungan protein yang boleh menghasilkan lebih banyak sel darah mereka.

Selain itu, pengambilan air yang banyak juga amat perlu supaya pesakit tidak kekeringan ye..

Selamat beriktiar dengan Shaklee untuk demam denggi.


Dapatkan dari SID yang terdekat ye atau terus hubungi saya ye insyaallah saya bantu yang terbaik :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.