Skip to main content

Pameran Buku The Big Bad Wolf di MIECC, Mines 5-16 Dec 2014

Assalamualaikum~~

Hari ni teruja sket sebab nak cerita nih..akhirnya dapat juga menjejakkan kaki ke 
The Big Bad Wolf Boos Sale hari ahad lepas..hari ni orang selangor cuti kan boleh la jalan sini kan...

Bagi yang tak tahu lagi basically pesta buku le ni..dalam ni ada 3.5 juta buku dan 
apa yang buat orang gile sangat nak pergi sebab diskaun dia mmg 
berganda-ganda antara 75% - 95% tau!

Korang yang belum pergi tu pergi lah..tempat dia di MIECC, Mines. Yang lagi best tu kan dia ni open 24 hours bermula dari 5 Disember 7 pagi hingga lah 16 Disember 9 malam non stop selama 278 Jam!


Kalau rasa tak nak jem tu boleh cube kot pergi sana pukul 3 pagi ke..tak pun nak bawa selimut tidur kat sana ke..hihi sebab ada banyak banyak sangat buku tau...memang betul lah...

There's a Book For All~~

Dari baby, kanak2, novel , cook book, fictions, academics..aish semula ada..percayalah..wah wah bukan main lagi saya promote kan..hee sebab mmg best..

Tip saya kalau nak pergi n nak beli banyak boleh la bawa trolley or bag sendiri senang sikit nak gerak nanti..

Ha nampak tu..posing dulu sebelum masuk mencuci mata~~

There's a lots of books..pilih pilih~~
Ni la hasil tangkapan hari ni :)
Of course lah ummi nye fokus untuk ammar arif.memang pusing tengok buku bahagian Picture Books je. pun ada banyak pilihan..bahagian Kids lain tau~ 
So memang berbaloi lah pergi...


Ok lah korang..pesan saya nak pergi sini beli lah yang perlu ikut keperluan dan make sure bila da beli tu sila la baca ye..bukan jadi perhiasan je okeh..hee..

jom kita membaca..membaca kan jambatan ilmu :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.