Skip to main content

SET 3 IN 1 ~ Berpantang + Menyusu + Kurus Untuk Para Ibu

Tahniah kerana ambil berat tentang diri dan paling penting anak dan keluarga :)

Kenapa tau saya cakap camtu sebab bila kita sihat, kita boleh lakukan aktiviti seharian semula dgn baik, boleh belajar uruskan anak sendiri dan paling penting boleh susukan anak dgn SEMPURNA insyaallah.

Saya pasti mesti mommies tengah pening nak pilih yang mane satu yang terbaik.same lah saya dulu pun camtu dan faham sangat2.hee..

Ok sebelum tu nak ucap TERIMA KASIH DAN TAHNIAH sebab SET 3 IN 1 termasuk dalam senarai pilihan :) 

Memang boleh consider tau sebab ianya dijamin selamat, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Ok lah kita masuk tengok apa ada dalam SET 3 IN 1 ni ye..check it out~~


Secara umumnya set ini adalah gabungan 3 set utama yang menjadi pilihan kebanyakan pengguna produk kesihatan Shaklee. 

Apakah kelebihan set berpantang + menyusu + kurus Shaklee? 

Gabungan 3 set ini membantu ibu yang baru bersalin kekal CERGAS + BERTENAGA + LUKA CEPAT SEMBUH + SUSU BADAN MERIAH + CEPAT LANSING sepanjang tempoh berpantang insyaallah! Best kan :D



Set Bersalin Shaklee terdiri daripada 4 vitamin utama iaitu Vitamin B-Kompleks, Vitamin C, Multivitamin (Vitalea) dan Zinc Complex.

Apakah kepentingan pengambilan Vitamin ini di dalam waktu berpantang?

(a) B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

(b) Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

(c) Multivitamin with Iron (Vitalea)  : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

(d) Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.



Set penyusuan paling asas ialah ESP (Energizing Soy Protein) dan Alfalfa. 

Baca lagi TIP PENYUSUAN

Kedua-duanya merupakan Milkbooster membantu memperbanyakkan susu ibu. 

Antara kebaikan ESP ialah :

ESP memberi tenaga segera dan meningkatkan sistem imun tubuh,badan semakin sihat dan kurang berasa letih

ESP memberi rasa kenyang dan membantu penurunan berat badan

Mengembalikan keanjalan kulit wajah, tubuh dan juga tidak ketinggalan payudara semakin mantap!

Menjadikan kulit halus dan cantik serta memudarkan parut jerawat. Protein membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

ESP Milk Booster terbaik membantu penghasilan susu badan dengan cepat

ESP memberi rasa susu badan yang lebih pekat dan berkrim. Kesannya bayi cepat kenyang dan tidur lebih lena

Mengatasi masalah rambut gugur dan memperbaiki keupayaan seksual

Selain sebagai Milkbooster, Alfalfa juga bertindak sebagai pelawas dan detoks yang membantu melawaskan sistem percernaan dan membuang toksin di dalam badan. Alfalfa turut membantu mengatasi masalah keputihan serta bertindak sebagai perapat dalam hubungan suami isteri.


a] ESP - memberi rasa kenyang dan bertenaga serta mampu membakar 35% kalori. 

b] Alfalfa - bertindak sebagai detoks dan pelawas. 

c] Lecithin - membakar lemak berlebihan di dalam tubuh.

Secara ringkasnya Set Berpantang + Menyusu + Kurus Shaklee mengandungi suplemen berikut:-

1]Vitalea (Multivitamin)
2]Vitamin B Kompleks
3]Vitamin C
4]Zinc Complex
5]ESP (Protein soya)
6]Alfalfa
7]Lecithin 

Saya sendiri pun dah cuba tau.alhamdulillah..boleh tgk sendiri saya masa preggy 40 week tu hampir 80 kg.fuhh..da turun hampir 15 kg tau alhamdulillah:D
Jom kita lihat sebahagian testimoni pengguna pula ye :)

1. Set Berpantang - susu banyak, jahitan cepat baik, badan pun segar.


2. Set Slimming+ Menyusu - Berat turun dan susu pun banyak.
3. Set Slimming+ Menyusu -  dalam tempoh 3 bulan berat badan turun, atasi masalah keputihan dan sambil menyusukan anak.


Dan ada banyakkk lagi testimoni sebenarnye. Boleh google dah lihat sendiri tau..Nak tahu kena cuba la dlu kan..make your own testimoni :)

Jika berminat boleh hubungi saya terus ye.jom jom kita sihat cantik untuk suami, anak-anak dan paling penting untuk diri sendiri kan kan~


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.