Skip to main content

Jauhi MLM Haram Jadah~~

Assalamulaikum~

Bila sebut MLM je mesti menyampah kan..tak sangka saya pun dah 'terjebak' sama ha..hee..

Yelah kalau dulu bila sebut MLM je mesti orang ingat kena jual kena jual kena cari orang..cari orang..mula-mula semangat la kan..lepas tu bila ajak semua pun tak nak..

Lastly terkubur lah..tu tahan lagi kan..

Meh nak share ciri-ciri MLM yang semua harus JAUHI!!


1. LEBIH MENEKANKAN MENCARI DOWLINE

Produk dia sekadar untuk tutup mata je. Produk ntah apa2 je dan even tak berguna pun pada kita. Kalau ada yang ajak camni lari jauh2 tau..

2. MODAL BERIBU-RIBU

Yang kena kua MODAL BERIBU pun no no no..sampai nak pinjam dgn along bagai.memang cari pasal la dek non oii..

3. JANJI MANIS 

JANJI2 manis lagi..peh..sekali hilang entah kemana bawa duit orang..jahat tau camtu..kebanyakan MLM memang suka nak janji kan rumah besar, kereta mewah, jalan sana jalan sini..yep2 siapa tak nak kan..cuma duit bukan segalanya tau...orang2 camni la da merosakkan kesucian MLM!


Ingat nak kaya tu tak salah..tapi kena hati-hati tau...habis yang ecah join ni bukan MLM ke?


Pendapat orang kita tak boleh nak sangkal kan..tapi apa yag saya tahu..dah saya dah kaji sebelum join dgn Shaklee ni..

Pertamanya, ia memang PATUH DAN MENGIKUT ASPEK SYARIAH :)

Nak baca ni, 

8 Aspek Syariah Menentukan Multilevel Marketing Halal Diceburi


Keduanya, Shaklee ada Sijil Halal yang diiktiraf oleh JAKIM


Ketiganya, ada LOGO HOLOGRAM KKM. Setiap botol shaklee mempunyai satu sticker hologram kkm macam kat bawah ni. Kedua-dua gambar di bawah membuktikan produk shaklee mendapata kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.


Satu lagi penunjuk pada botol untuk mengenalpasti produk yang mendapat kelulusan adalah dengan nombor pendafataran kkm bermula huruf MALXXXXXX. Sebagai contoh, boleh rujuk gambar di bawah.

Keempatnya, SHAKLEE ada produk yang sangat bagus :)



The Shaklee EFFECT!

Ramai sangat-sangat dah cuba dan rasa sendiri kebaikannya dan sudah beri kesan dan membantu rakyat Malaysia insyaallah :)


1) Meningkatkan taraf kesihatan

Kalau dulu badan asyik penat sahaja, kini tidak lagi selepas mengambil suplemen Shaklee secara konsisten. Since menjadi isteri dan ibu, kalau badan penat, letih, stress kerja rumah boleh terabai. 
Tak nak la macam tu kan. Seboleh mungkin kita sebagai ibu nak berikan khidmat terbaik untuk suami, anak2, rumahtangga dan kerjaya.
Selain itu, demam, senggugut, masalah jerawat di muka sangat jarang menjengah. Alhamdulillah, syukur.

2) Meningkatkan taraf ekonomi dan masa bersama anak tersayang

Masa dalam pantang tu la saya mencuba bisnes Shaklee. Tak sangka mendapat sambutan yang hangat. May be rezeki baby baru jugak kan? Lepas pantang ni saya teruskan lagi sampai sekarang ni..

Ramai yang dah berjaya pun..banyak sangat..nanti saya share lagi rahsia-rahsia kejayaan yee~~

Alhamdulillah, since dah terjebak dalam bisnes shaklee ni, dapatlah bantu suami sikit-siikit kan..dan paling penting bagi saya dapat spend dan jaga anak sendiri. Depan mata dapat tengok dia pandai menyusur, meniarap, merangkak dan sekarang dah pandai jalan pun.

Alhamdulillah atas rezeki kurniaan Allah ini.


3) Meningkatkan amalan rohani

Kalau dulu memang hanya buat yang wajib sahaja. Namun, selepas kenal bisnes Shaklee,  saamalan rohani sedikit sebanyak semakin improve. Solat sunat dhuha, taubat, tahajud dan zikir2. Sebenarnya amalan rohani ini sangat membantu untuk mengekalkan jiwa yang tenang, positif selain sebagai amalan mudahnya menjemput rezeki.

Syukur Alhamdulillah. Kasih sayang Allah tiada tandingnya. Terima kasih Allah. 

Moga kita sama-sama jadi lebih baik ye..nak tunggu apa lagi kan..mula kan sekarang :)

Jangan ragu lagi..jangan segan..meh sama-sama kita pilih yang terbaik untuk hidup kita. Kalau tak nak bisnes pun kita boleh consume vitamin-vitamin yang ada ni..insyaallah moga kita semua lebih baik dari semalam ye..


Kalau berminat nak join kami, 



Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.