Skip to main content

8 Golongan yang perlukan Omega Guard

Wah da macam 8 golongan asnaf la pulak gitu kan..hihi..

ok2 serius..bukan apa..nak kata kan omega ni sebenarnya sesuai utk semua peringkat dari 1 tahun hingga lah orang tua lelaki dan perempuan. Bagi yang baru nak berkenalan dgn Omega Guard ni. jom kita berkenalan dulu ye secara ringkas.nama pun berkenalan kan.hee :D

APA ITU OMEGA GUARD?

Omega Guard Shaklee ni lebih dikenali sebagai minyak ikan. Minyak ikan ni merupakan sumber omega 3. rasanye ramai dah alert tentang omega 3 ni kan..omega 3 terdiri dari EPA dan DNA dimana kedua2 ni banyakkkkk sangat khasiatnya pada kita semua.

Ha baca la lagi meh nak beritahu ye...


Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. 

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat 


Kandungan DNA dan EPA yang tinggi dalam Omega Guard menjadikan ia lebih ISTIMEWA berbanding yang lain.




SIAPA PERLUKAN OMEGAGUARD? 

ok dah sampai pun pada tajuk kita ni.:) Omega Guard utk siapa? Basically utk SEMUA :D

Shaklee mencipta makanan tambahan yang sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur. OmegaGuard Shaklee ini sangat sesuai untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas hinggalah warga emas. 

Ok khususnya terbahagi kepada 8~~









Jika anda tergolong dalam 8 golongan di atas, maka harus merebut peluang promosi November 2014 ini. Ada lagi 4 hari ni.jom cepat-cepat grab..kongsi dgn adik kakak mak ayah makcik dan kawan2 baik kita insyaallah sama-sama sihat dan bijak :)


Kalau berminat boleh hubungi saya terus k.


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.