Skip to main content

Vitamin Untuk Student


Ha rasanya yang baca blog UAA ni ramai student kan..jangan kata Shaklee ni utk orang yang dah kawin je..untuk pantang, menyusu je..no no no..Shaklee ni untuk semua tau dari umur 1 tahun hingga la orang tua. kiranya untuk satu rumah. ada la jenis2 vitamin dia..ada banyak. Boleh tengok kat webiste rasmi SHAKLEE ni. 

Nak tengok cadangan suplemen yang lain boleh tengok SINI 

Set untuk Student ni UAA tak masukkan lagi..hee..nak kata kanak-kanak dah besar dah..dah dewasa tapi belum kawin lagi..kira yang single mingle la ni kan..jangan kata aku muda, sihat. tak perlu nak makan suplemen bagai ni...lain lain beno tu ubat dan suplemen. 

Ubat only subscribed by doktors. Suplemen ni hanya bantuan dan jika diambil dengan cara yang betul boleh bantu sembuhkan sesuatu penyakit. ha gitu lah...


Ok2 berbalik pada student tadi kan..student selalunya ada masalah camni kan:-
  • selalu rasa lemau 
  • selalu rasa mengantuk
  • susah bangun pagi
  • selalu rasa penat
  • kurang daya tumpuan
  • ingatan tak kuat
  • selalu sakit kepala
  • selalu rasa malas!
letih mata tu sampai tertidur da ha
So jawapan terbaik untuk masalah2 student diatas tu, bolehla cuba supplement Shaklee ni untuk student. Ada banyak yang boleh bantu sebenarnya ikut la masalah student tu tapi saya cadangkan ni,



OmegaGuard (sebotol 90 biji, 3 biji sehari, untuk sebulan)
Omega Guard adalah sejenis minyak ikan terbaik yang boleh bantu mencerdaskan otak dan membuatkan pelajar lebih fokus.
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll.
EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
Menurut satu sumber dari learningfundamental.com.au, 40% daripada pelajar yang ambil omega 3, menunjukkan peningkatan mendadak dalam pembelajaran, membaca, mengeja dan tingkahlaku.


B-Complex (sebotol ada 120 biji, 1 biji sehari, untuk 4bulan)

Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
Bcompleks bantu tukarkan makanan yang dimakan kepada tenaga. So, ia akan bantu kurangkan rasa mengantuk setelah makan. Mata yang kuyu akan kembali segar. 
Selain itu, ia boleh kawal fungsi saraf dalam badan dan kurangkan stress. 


Vitalea (sebotol ada 120 biji, 2biji sehari, untuk 2bulan)

Seorang pelajar selalu makan tak tentu dan banyak skip nutrien penting dalam makanan seimbang. 
Maka, banyak vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan selalu tak cukup. 
Vitalea bantu pelajar cukupkan semua nutrien penting dalam badan. 
Vitalea ada 28 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan. 2 tablet sehari sudah cukup untuk mengembalikan tenaga kerana Vitalea adalah multivitamin yang mengandungi iron yang bantu lancarkan edaran darah. Bila edaran darah lancar, kita akan jadi lebih cergas dan sihat.


Oh my sister pun dia kerja dan ambil master lagi saya tengok dia ambil ni jugak tau..alhamdulllah tengok dia 4.0 flat manjang..terror betul kakakku itu..dia kata CINCH TEA pun banyak bantu tau. ha ok lah..nnt saya cerita lagi eh..em kalau nak tahu lagi boleh la msg sy terus eh..thank you :)

Jom-jom sama kita pandai,sihat cantik,berjaya didunia n akhirat ye...


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.