Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join sekali)

Follower Semasa Join Segmen : 116
Follower Target : As much as can..em tapi utk segmen kali ni saya nak 300 boleh x? hee

Fanpage : Blog Ummi Ammar Arif
Twitter : rsaisyah


Ok done~

Jom tingkatkan follower :D


Tip Kurangkan Panas Badan Anak

Bila da jadi mak-mak ni kan..kita kena tahu apa nak buat bila anak demam. Yang paling penting jangan panik. fuh pandainya pesan kan..hihi..
SHARING IS CARING. kan kan...jadi saya nak share dan share lagi.lagipun bila masuk dalam blog ni boleh jadi panduan untuk saya dimasa hadapan dan mungkin juga kawan-kawan yang perlukan bantuan sekarang ni. Insyaalllah sebarkan kebaikan moga kita sama-sama beroleh kebaikan ye. 

Ingat dulu masa kecil,mak kita jaga kita dengan sangat berhati-hati kan.lagi-lagi masa kita demam. Sekarang ni baru lah faham sangat apa yang mak kita rasakan.em ok lah..jadi nak buat apa ye bila anak demam?
Tip Kurangkan Panas Badan Anak
1. Mandikan seberapa kerap 2. Lap dan basahkan badan setiap masa..bila rasa badan panas 3. Lap guna air asam jawa (diramas dan ditambah air) 4. Makan ubat doktor seperti yang ditetapkan. 5. Sentiasa berjaga dan monitor suhu badan anak 6. Basahkan badan anak/lap menggunakan perahan daun bunga raya (diramas di dalam air sehingga keluar lendir…

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com

Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama|Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Tip penjagaan kesihatan sendi

Assalamualaikum~~
Masa sekolah dulu saya memang tak minat sains tau..bukan ambil bio,kimia, fizik tu pun..sains am je pun ngantoknye dalam lab.hihi..kalau masuk tu rasa cepat2 nak keluar.mungkin saya adalah peminat tegar akaun.mana tak nye dari form 4 memang fokus akaun je.eh da macam interview pula kan..
Ok la nak cerita ni kan..dalam tak minat tu saya kini seorang yang suka mencari bahan tentang kesihatan dan kecantikan. Tiada istilah lambat atau cepat kan. Tuntut lah ilmu hingga nafas yang terakhir. Bantu lah selagi boleh..kan kan dan sebab tu lah hari ni saya nak study dan share dengan semua tentang SENDI :)
Sendi yang sihat ialah dimana sendi tu dapat menjalankan fungsinya dengan baik. Kalau boleh berjalan dan berlari macam biasa tu sihat la kan. Tengok budak-budak main dengan gembira sihat la tu. Hee tengok gambarajah bawah ni ye.
Sakit sendi menyerang hampir setiap orang tidak mengira peringkat umur. Apatah lagi dengan aktiviti harian orang muda yang lebih aktif sekarang, ditam…

Sarapan dengan Protein Non GMO

Semua orang tahu kepentingan sarapan tapi berapa ramai yang menitikberatkannya? 
Jangan ambil mudah dan skip sarapan sebab dengan sarapan boleh kurangkan berat badan dan juga cantik! 
Caranya mudah iaitu sarapan lah dengan sumber protein tinggi.
Protein adalah blok pembinaan sel-sel di seluruh badan. Ia adalah diperlukan untuk kulit yang sihat, kuku, otot, tulang rawan dan darah. Protein membantu membina dan membaiki tisu badan, dan ia digunakan untuk menghasilkan hormon dan enzim. 
Apabila kita mengambil protein untuk sarapan pagi, kita akan berasa lebih bertenaga dan bersedia untuk menharungi hari baru. Kita juga lebih cenderung untuk berasa kenyang lebih lama, yang boleh membawa kepada tabiat makan yang sihat dan kekurangan berat badan. 
Bila sebut protein, sudah tentu dalam fikiran tu akan terbayang telur, susu, tempe, tauhu dan pelbagai lagi. Sumber protein ni juga tinggi dengan sumber kolestrol, lemak dan sebagainya. 

Jadi macam mana nak pilih sumber protein yang berkualiti ting…

Kesan kekurangan Vitamin C

Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh.
Ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi.
Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan musnah.

Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?
Mudah tertekan ( stress) Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik Tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat baik Mudah selsema/ bersin  Wajah nampak tua berbanding umur (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen) Mudah dapat ulcer Mudah demam penyakit Skurvi Vitamin C Pilihan Saya?

Rezeki pagi~

Assalamualaikum...selamat pagi :)
Jom pagi-pagi ni semangat la sket..senyum..ha gitu lah...pagi-pagi kena la positif baru lah aura tu akan dibawa sampai ke petang. Hari pun insyaallah akan berjalan dgn lancar. 
Fikir yang baik-baik, Cakap yang baik-baik, Lihat yang baik-baik..Insyaallah semua yang baik-baik akan datang.ha gitu.reset minda jana minda bawah sedar gitu..Prof Aisyah sudah berkata..ada macam Prof Muhaya tak..hee Hadis menyebut… “Berpagi-pagilah (subuh) dalam mencari rezeki, sesungguhnya berpagi-pagi itu adalah berkata dan kejayaan” Waktu pagi adalah waktu paling efektif mental dan fizikal kita selepas berehat malam hari. Orang-orang yang berjaya ramainya mengamalkan bangun awal dan memulakan kerja awal. Sekiranya anda berniaga, maka, mulakan aktiviti perniagaan anda awal pagi!

Vitamin Untuk Student

Ha rasanya yang baca blog UAA ni ramai student kan..jangan kata Shaklee ni utk orang yang dah kawin je..untuk pantang, menyusu je..no no no..Shaklee ni untuk semua tau dari umur 1 tahun hingga la orang tua. kiranya untuk satu rumah. ada la jenis2 vitamin dia..ada banyak. Boleh tengok kat webiste rasmi SHAKLEE ni. 
Nak tengok cadangan suplemen yang lain boleh tengok SINI 
Set untuk Student ni UAA tak masukkan lagi..hee..nak kata kanak-kanak dah besar dah..dah dewasa tapi belum kawin lagi..kira yang single mingle la ni kan..jangan kata aku muda, sihat. tak perlu nak makan suplemen bagai ni...lain lain beno tu ubat dan suplemen. 
Ubat only subscribed by doktors. Suplemen ni hanya bantuan dan jika diambil dengan cara yang betul boleh bantu sembuhkan sesuatu penyakit. ha gitu lah...
Ubat VS Vitamin Kenapa Perlu Makan Suplemen? Bagaimana Suplemen Bantu?

Karipap Sardin Roti UAA

Hai...assalamualaikum~
Da lama dah nak share resepi ni sebenarnya tapi asyik postpone je.hari ni baru sempat nak share kan. hubby dia mmg suka sangat kalau yang berasaskan sardin ni tapi tak boleh la nak bagi hari-hari kan..cannot cannot..makanan dalam tin ni tak leh ambil selalu tau..em, selalunya buat sandwich biasa je tapi ni buat special la sket...
Sebab sy rasa resepi ni mudah sangat meh la kita sama-sama buat ye..nama dia karipap sardin gardenia sebab inti dia mcm karipap sardin tapi kulit nya saya guna roti gardenia..haa gitu~~
roti tu dileperkan supaya bila goreng nanti xde lah serap minyak kan...ni minta hubby tolong leperkan abis satu plastik ditekannya sekali..haduii senang tul keje orang laki ni kan.janji matlamat tercapai :p 
Karipap Sardin Roti Goreng UAA

5 sebab kenapa BERBALOI-baloi jadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum~

Diam tak diam da hampir setahun dah saya duduk dirumah..dapat jaga ammar arif denagan tangan sendiri. syukur syukur. harap dapat teruskan lagi camni...saya mula-mula pun rasa ragu tau nak berhenti tapi mengenangkan ammar kami bertahan jugak tau !

Dapat peluk ammar setiap hari rasanya nikmat sungguh rasanya seperti dapat lebih dari sejuta ringgit. :D

Disamping tu kan..saya join bisnes Shaklee. serius takde rugi apa pun.untung lagi ada lah..lagi-lagi kalau yang pengguna tegar tu better jadi ahli tau sebab serius silap2 leh dapat makan free je.

Kalau nak mula BISNES pun bagus jugak. Mulakan sekarang! Siapa nak bagi kat kita duit tengah2 bulan..kannnn~~






















5 sebab kenapa berbaloi-baloi jadi Ahli Shaklee :)

1)Tiada Modal

Serius tak perlu modal pun cuma perlu bayar permulaan untuk  keahlian. Jadi, 'modal' nak mulakan perniagaan Shaklee nie hanya RM65.00 sahaja !

Lagi best untuk seumur hidup. Tak perlu 'renew' keahlian. Atau jika mahukan keahlian PERCUMA hanya bel…

Sharing dari Ustaz Don: 7 Sunnah Hebat

Assalamualaikum...
Sempena penghulu segala hari ni, jom kita sama-sama niat dalam diri untuk jadi lebih baik dan baik lagi. Setiap apa yang kita lakukan kerana Allah SWT. Buat perkara didunia untuk akhirat. ha gitu lah kan baru best. Contohnya seorang doktor, niat nak bantu pesakit, nak sembuh kan dia kerana Allah SWT. Bila niat kerana Allah semua pun dilakukan dengan bersungguh-sungguh tidak sambil lewa insyaallah. Dalam perubatan diselitkan dgn doa-doa dan ayat al-quran.
Indahnya ISLAM!
Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita selalunya semakin jauh dengan Allah SWT. Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkat. Hendaknya kita sekurang-kurangnya selalu menjaga Tujuh Sunnah Nabi setiap hari. 
Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:
Pertama: Taha…

Segmen Blogger Cergas dan Santai

Join segmen lagi...nak join KLIK SINI

Health Talk ~ In Love with Shaklee Product

Alhamdulillah dalam kesempitan sempat hadirkan diri ke kelas oleh Master Farah di My Fawa Millenium, Shah Alam.
Satu yang saya suka dengan Shaklee ni saya rasa bonding dia tinggi walaupun saya tak kenal tapi kami masih boleh bersembang antara satu sama lain. Yang pasti adalah untuk menjadi lebih baik.
Tujuan saya datang ke kelas adalah untuk menimba ilmu. sikit banyak yang penting perlu diamalkan dan disebarkan baru lah datangkan manfaat kan.

Q and A tentang Shaklee

Meh baca Q and A nih..santai2 jee~~

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)

Q: Berapa modal yang diperlukan ? 
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? :) Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Kenapa Kalsium Penting?

Ok hari ni nak cerita tentang kalsium..semua orang pun perlu kalsium.bila sebut kalsium je mesti ingat susu kan.padahal banyak lagi sumber kalsium. Apapun yg kita pilih pastikan ia mencukupi untuk keperluan harian kita ya.
Keperluan Kalsium Manusia
- Bayi < 6 bulan = 400mg/hari - Bayi 6 bulan – 3 tahun = 600mg/hari - Usia 3 – 10 tahun = 800mg/ hari - Usia 10 – 13 tahun = 1000 mg/hari - Usia 13 – 16 tahun = 1200 mg/hari - Pekerja Keras = 1000mg/hari - Ibu hamil dan menyusui = 1200mg/hari - Orang tua dan wanita menopause = 1200mg/hari
Sumber: National Academy of Sciences Institute of Medicine in August 1997 (www.calcium.com).
Apa itu Kalsium?

5 Tip Sihat Dan Cantik

Assalamualaikum..selamat pagi..happy weekend semua?  Apa aktiviti hari ni..apapun biar lah yang memberi manfaat pada semua ya..spend masa berkualiti dgn keluarga dan diri sendiri..5 hari da kerja teruk2 kan..so weekend time to relax.
charging!
Ok sambil2 rehat tu meh baca ni. Semalam dalam FB saya ada ajukan soalan Sihat VS Cantik? Mana yang lebih penting?Hakikatnya kedua-duanya sama penting ibarat irama dan lagu tak dapat dipisahkan lagi. Memang soalan yang tak patut ditanya.saja bikin panassss~
Semestinya semua orang nak SIHAT dan CANTIK kan kan? 
Bagi saya sihat perlu diutamakan terlebih dahulu kerana bila badan sihat, kita ada tenaga dan boleh menggerakkan diri untuk jadi cantik. dan selalunya orang yang sihat ni cantik.
Sihat tubuh badan, boleh bergerak dan melakukan aktiviti seharian dgn baik. Sihat la tu..kulit yang cantik, badan yang bertenaga dan hati yang gembira. 
Cantik ni subjektif. ada kata si A ni cantik ada yang kata tak. Ada hidung, mata, telinga, mulut, tangan kaki cu…

Promosi Vitamin CANTIK, CUN, COMEL :D

Hai apa lah Shaklee ni kan..bulan ni banyak sangat Promosi nak bagi..baik hati sungguh..tak tau lah apa nak kata lagi~~


Promosi Bulan Ni sah2 la ESP yang memang super duper best..saya suka khasiat dan kebaikan dia jauhhh dari rasa nya.tapi masalah nya kan rasa dia pun SEDAP!
Masalah sungguh kan..
Nah apa lagi grab la sorang satu share dgn adik kakak mak makcik semua...

Panduan Lengkap Penyusuan Susu Badan Eksklusif 6 Bulan Pertama

Alhamdulillah diam tak diam almost 12 bulan dah susukan ammar arif. moga dpat teruskan lagi hingga umur dia dua tahun mudah-mudahan. Semalam my hubby dia terjumpa pulak pamplet masa nak daftar kat HUKM nak beranak, the date 8 November 2013!
Dalam pamplet2 ni mereka menekanakan betapa pentingnya penyusuan susu ibu ni tau. Siap ada group support lagi macam Titisan Emas, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor, susuibu.com dan sebagainya. Point dia kan pentingnya susu ibu ni. jadi mari kita sama-sama BERJUANG eh..!
First mengenai Penyusuan Eksklusif selama 6 bulan pertama. Ini bermakna memberi susu ibu sahaja. Air masak, susu formula, susu lain, air glukos dan makanan lain tidak perlu diberi dalam 6 bulan pertama kerana: Susu ibu mengandungi 88% air. Bayi akan mendapat air yang secukupnya setiap kali menyusu. Susu ibu mengandungi cukup air dan nutrien yang diperlukan oleh bayi dari lahir sehingga berumur 6 bulan. Bayi yang menyusu susu ibu tidak akan mengalami masalah penghadaman kerana s…

Tragedi Oktober 2014!

Apa yang tragedi sangat tu kan..haa...mane tak nya..bulan ni ada promosi ESP dan Meal Shakes~
Penggila ESP mesti gila kan tengok ni..kan kan~
Ada yang tak jatuh cinta lagi eh dgn ESP
Meh BACA nih lagi tentang ESP dan Meal Shakes
Ok jom jom cepat...orang bijak dia cepat bertindak tau :D

Jom Sihat Cantik Semulajadi,  ~Aisyah~ 

Segmen Naikkan Followers by WawaAbdulHadi

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.
Assalamualaikum w.b.t.


KLIKBANNERUNTUKJOIN!
CARA JOIN: 
1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI" 2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen.  3. Follow blog wawa.  *wajib* 4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 
ALERT! - Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain.  - Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain.  - Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 
Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Jom Sihat Cantik Semulajadi,
~Aisyah~
017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah


ESP Boleh Bantu Untuk Kurus??

Assalamualaikum~ Hari ni teruja nak cerita ESP ni boleh bantu untuk kurus gak tau.
Saya ambil ESP ni untuk usukan ammar arif. tak niat pun nak kuruskan badan ke apa tapi alhamdulillah saya berjaya kembali ke bentuk asal. Rasanya masa baru kawin dulu pun not bad jugak besarnya.hihi..masa mula2 tu saya ambil ESP, alfalfa untuk milk booster susu badan ni ha.
Jadi berbalik pada soalan saya tadi. serius la sket konon :p
ESP boleh bantu untuk kurus sebenarnya !
Sebab ESP ada leucine. Tahu apa itu leucine?  
Leucine ni ialah salah satu daripada 9 asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.  Leucine ni ada fungsi yang tersendiri dan sangat membantu menurunkan berat badan. 

Bagaimana?

Tip mengemas rumah

Hai...Assalamualaikum~
Bulan ni rasa masa tu berlalu  pantas je.semakin kuat keinginan kita tu semakin banyak pulak rintangannye tu kan..hee apa UAA cakap ni kan..apapun apa yang kita buat rumah kena tip top.kan kan..rumah saya nak kata kemas sangat tu tidak lah tapi tidak lah bersepah insyaallah :)
Ada yang perlu kita buat setiap hari, ada yang mingguan. saya ynng paling mencabar sekali tu nak lipat kain.memang mencabar tau..fuh tapi sekarang da laju sket dah. nak kena set mind tu dan fokus.siap2 kan cepat..
Lipat baju cara UAA -Asingkan baju ikot individu.contohnya rumah ni ada 3 orang so saya asingkan pada tiga. -Lipat ikut kategori -Siap satu kategori terus simpan. Buat camni so dapat kurangkan serangan dari 'harimau kecil' tu.hihi. Lagi macam rasa kurang sket lah nak lipat.
ok selamat mencuba.:D
Ni saya nak share perkara yang perlu buat setiap hari dan mingguan.

Nasi Ayam Hainan yang mudah

Ni cerita semalam tapi baru nak cerita hari ni..hee..rasa teringin beno nak makan nasi ayam ni ha..ingat dah mak mertua pernah buat nasi ayam tapi macam samar2 je. Jadi google la jugak kan..haish menantu la menantu..:p
Ada banyak sangat resepi rupanya. so saya cari resepi yang mirip dgn nasi ayam yang mak mertua ajar lah. basic dia nasi tu kena goreng dlu dengan butter n bawang putih merah baru lah wangi gitu.sedap pulak sambil tulis ni.padahal baru makan kan..hihi..
Saya dah cuba dah resepi nih tapi tak sempat nak ambil gambar la.huu xpe la next time saya upload ye. suka nak share kat sini sebab nanti senang sendiri nak cari balik resepi ni :D Sambil tu boleh la orang lain nak cuba jugak kan..kan kan..sharing is caring...

'Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine'

Join Segmen Bloglist Nov ni pulak..:D
Nak join klik banner tu eh...hingga 30 Oktober 2014 tau..


Jom Sihat Cantik Semulajadi, 
~Aisyah~  017-3468802  FB: Radin Siti Aisyah

Motivation Rally Shaklee 2014 ala Mini National Conference

Welcome to Motivation Rally..
Rally ini diadakan pada 28 September 2014 yang lalu di Shah Alam Convention Centre mulai 2 petang sehingga 5 petang.

Rasanya ramai dah kot yang dah share pengalaman pergi ke motivation rally ni tapi ni cerita dari UAA pula la kan..yela ni kali pertama pergi kot.memang la sangat teruja. Siap dapat surat jemputan lagi..so awal2 da book hari cakap dengan hubby nak pergi sini. 
saya bawa sekali ammar arif n hubby pergi ni..hee baru lah semangat kan..
Anak downline pun harus lah ada kan..nak bagi semangat gitu.

Kriteria memilih soy protein berkualiti

Hai assalamualaikum~
Ok lah hari ni nak sharing tentang kriteria untuk memilih soya protein yang berkualiti. Asyik bersegmen dan giveaeway je kan..lama-lama penuh jugak blog UAA ni.hihi..

Kenapa perlu pilih soya yang berkualiti? sekarang ni macam-macam lah orang kata kan..itu lah ini lah tentang soya tetapi tahu kah hakikat sebenarnya.soya apa yang kita minum setiap hari?

Ha sebab tu nak cerita nih~

Soya yang berkualiti itu~~
Kacang soya itu sendiri mesti ditanam dan tumbuh membesar secara organik 
kenapa kacang soya mesti ditanam secara organik?

sebab kajian penanaman secara kimia (bukan organik) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan. Dan dari kajian sudah terbukti ada hubungkait antara kanser dan nitrates.

Jadi amatlah penting pesticides, fungicides dan herbicides tidak digunakan sepanjang proses pembesaran kacang soya ini.

Set Bajet dan Super HOT!

Jom-jom pilih mana yang berkenan di hati :D

Hubungi saya eh kalau nak tanye atau order..nak tanya harga pun boleh :)

Preloved Give Away By Annur

Jom korang join ni pulak.. annur dia nak bagi hadiah kat kita..senang je nak join.klik banner tu eh..
jom join, hafzan maisarah syuhada
ok done annur. selamat hari raya :D
Jom Sihat Cantik Semulajadi,  ~Aisyah~  017-3468802  FB: Radin Siti Aisyah

Saya MENANG GIVEAWAY..:D

Teruja sangat rasa tau...sebab kali pertama menang giveaway..hihi.. da banyak kali juga la join.tq to yana pink blossom
bukan hadiah tu yang menjadi point..saya suka join giveaway dan segmen sebab:-
1. dapat tambah kawan di alam maya. seronok okeh..bak kata abg Ben, bukan sekadar blogger. kan kan kawan-kawan :D
Saya suka nak kongsi apa saya rasa, apa yang saya buat..apa-apa pun yang penting untuk kebaikan kita semua
Dalam konteks saya, saya pilih untuk kongsi kebaikan makan vitamin dan cara hidup yang sihat. Ada orang suka nak cerita tentang makanan, ada yang suka cerita destinasi percutian, ada yang kongsi tip ibu bapa dan macam-macam lagi lah.
.sebar yang baik-baik moga yang baik-baik lah untuk semua insyaallah.
Betul ke betul?



14 Keistimewaan ESP yang kita perlu tahu

Cepat je masa ni kan...diam tak diam da hampir 11 bulan saya duduk di rumah. bekerja dari rumah dan sebagai surirumah. Alhamdulillah dapat juga bantu suami serba sedikit kan. Jomla siapa nak side income boleh la join kami. 
The Shaklee Star. Kira anak cucu cicit-cicit haa dari group Jutawan Muslimah Mama Cery.  Grad grad Nanny Master Farah, Master Suzi, Nanny Murni dan Mama Aslina. Tanpa upline siapa la dowline ni ha.hee...
Disebabkan sangat teruja dengan kak cery so saya pun jadi semangat sangat2 tau :)
oklah malam ni nak cerita ESP. Sebab apa? Sebab ESP ni  memang sangat2 best dan kebetulan bulan ni kita ada promosi Beli 6 Percuma 1. Maka dengan ini elok sangat lah kalau ada yang nak beli malam ni. 
Betul ke betul?
Oh tahu tak..ESP ni memang sangat best tau. ESP Shaklee ni bukan sahaja lazat tapi bestttt banyak giler khasiat.Kalau konsisten minum, kulit jadi cantik halus gebu, berseri,hilang parut jerawat,kulit tak kusam,badan langsing,sihat,awet muda, beri tenaga ekstra untuk supe…

Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Join segmen lagi..wee...
nak join gak ke?  KLIK SINI
Ok done~~
:D