Skip to main content

Slimming dan Menyusu 2 in 1 gitu..PART 2

Assalamualaikum...hai semua..

Sekian lama baru dapat sambung part 2 ni kan..nah baca PART 1

kali ni nak sharing picture saya lah..ni pic masa anak dara..maintain lagi la masa ni..nak pakai ape pun boleh..anggun sungguh rasa..haha perasan kan..ehe..

control cun la sgt..masa kua dating katanya..hee
Al-kisah bermula lepas kahwin, happy katanya..badan seperti di pam-pam..saya nikah 7.7.2012 kenduri nya 9.9.12. ada gape kat situ kan..dalam tempoh tu la kot sebab makan tak jaga..tapi tetap maintain senyum..hehe..tiba2 rasa rindu pulak kawan-kawan..aish how fast time fly..

single lagi diorang ni tau :D

Nampak tak muka pengantin tembam...oh no~~
Minggu 40 dah ni..pergh habis kembang semangkuk..
Masa ni berat saya almost 80 kg tau..huu..mana tak nye memang makan makan makan je aktivitinya. Tu lah nak pesan kt semua sila jaga dari awal ye. susah jugak nak turun balik ni. Ada orang senang naik senang turun, ada orang susah naik susah turun..ada orang senang naik susah turun..ha aku la orang nye tu..hehe..

Apapun alhamdulillah syukur dalam badan duk mengembang hati ni rasa syukur sangat dapat diberi peluang untuk menjadi seorang ibu. Only mothers know it..


Tapi perasaan bakal melahirkan seorang nyawa..seorang khalifah yang bakal menggegar dunia insyaallah..sekarang dah 10 bulan lebih dah budaknya..

Al-kisahnya saya beranak dengan operation ceaser. so faham la kan operation ni tak dapat nak pakai bengkung semua. masa tu tak fikir lagi nak kurus ke apa.yang fikir nak susukan ammar dgn baik nak kumpul stok. So masa tu mula-mula saya ambil ESP, Alfalfa dan Ostematrix. Beli dgn kak ipar masa tu belum jadi ahli lagi tau.

Alhamdulillah susu memang banyak dan pekat. Ammar cepat kenyang dan tidur lena. tau lah budak lelaki kan kuat minum susu. Syukur susu mencurah-curah dan stok pun banyak tapi tu la tak de gambar pulak nak tunjuk ni..

Nak dijadikan cerita, saya tergerak hati nak jadi ahli. Masa tu saya scroll2 je kat fb..then terus jadi  ahli sebab nak beli member price. senang la nak beli kan kalau dah jadi ahli.

Then saya tambah lagi Lechitin, Vitalea, B-Complex, Vita-C Plus..Em Set Penyusuan 3M lah~

Badan memang rasa segar dan boleh lakukan aktiviti seharian dengan baik alhamdullillah..bagi saya sihat come first dan bentuk badan yang terbaik akan datang. see saya cuma amalkan pemakanan yang sihat dan senaman.tu pun senaman dalam rumah je.ehe..

bila sihat bentuk badan yang sesuai akan datang..betul saya cakap ni...:D

Alhamdulillah...now berat dan kembali normal macam masa anak dara dulu...syukur syukur~~


Alhamdulillah.back to normal bonus cantik dalam luar~

Ok lah..jom kita sihat cantik ye :)

Nak cuba jugak?

Meh saya bantu ye...

~Aisyah~
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com
FB: Radin Siti Aisyah
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.