Skip to main content

Segmen Ben Ashaari : Aku , seorang BLOGGER !


Assalamualaikum..
Petang ni mood nak join segmen santai Abg Ben lah...Kalau nak join sama KLIK SINI


Peranan sebagai seorang Blogger 

Sebagai seorang Blogger saya harap dapat berkongsi dan membantu dengan lebih luas kepada seluruh dunia khususnya malaysia agar menjadi lebih sihat dan cantik secara semulajadi. Selain itu dapat lah saya menambah kenalan dalam alam maya ni :D

Saya banyak berkongsi tip-tip kesihatan, tip kecantkan dan tip ibu bapa yang boleh kita berkongsi bersama insyaallah.

Jika saya mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit?

Yep sudah semestinya. rasanya semua orang impiannya time freedom..kan kan.. kalau dah dapat jana income dari blog wajib lah saya berhenti. Saya nak buka Tadika. Ha sekarang ni kan orang duk dera sana dera sini..aish lemah mak dengar tau..tapi tadika yg saya buka ni tak ambil ramai so dapat la kita beri perhatian lebih . Disamping tu saya nak teruskan bisnes SHAKLEE saya nih. insyaallah berjaya. Da ramai sangat dah jadi master ni..lepas ni turn saya la pulak ~~ Masters Radin Siti Aisyah dan Mohd Afiq (^_^)

Harapan saya sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini 

Saya harap dapat menambah kenalan dengan lebih ramai. dan sama-sama kita berkongsi perkara yang baik dan bermanfaat utk semua. Meh kita pakat buat bisnes online.ok ape..sorang buat ni..sorang buat itu..kita share2 lah..buat komuniti sendiri. Amacam..? Jom2..Bisnes is the BEST !

Em ok lah..sekian dari saya. Korang kalau nak join sebelum 12/9/2014  jam 6 tau sebab abg ben nak rehat dah pastu...ok daaa~~

~Aisyah~
SID anda semua yang cantik sihat 
017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah
Email: rsaisyah317@gmail.com

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.