Skip to main content

Jom Membeli Sambil Menderma

Assalamualaikum~~

Bulan ni kan..memang bertuah la siapa yang beli 3 canister Meal Shakes sebab:-

Dia akan dapat PERCUMA satu lagi canister.waa memang jimat sangat lah kan...ye lah beli tiga dapat empat..memang la untung kan :D

Seterusmya, dengan setiap pembelian Buy 3 Free 1 tu, dia akan dapat menderma jugak tau. Pihak Shaklee akan mengambil 10% dari hasil jualan untuk disalurkan ke 2000 keluarga kurang mampu selama setahun... Untuk maklumat lanjut klik poster dibawah.

Buy 3 Free 1
Dapat percuma 1 Meal Shakes sambil membantu mereka yang memerlukan
Ada yang tak tahu lagi Meal Shakes tu apa ya? 

Baca ni ye ---> Ada Apa Dengan Meal Shakes?

Saya personally pun minum ni jugak tau..nak bagi ammar belum cukup umur lagi..ehe...takpe susu ibu is the best..cukup sangat-sangat dah insyaalah..

Tapi kan dalam family saya semua pun almost minum tau..mama, ayah, kakak, abang..apa orang kata da  macam nestum ke susu camtu lah tapi ni lebih baik sebab dia macam Vitalea versi Air. Kami da jadikan dia breakfast memang ambil ni hari2 tau..:D Anak buah pun ada minum gak alhamdulillah tgk diorang sihat ceria gembira gitu.

 Dan yg best lagi Mealshakes ni bukan sahaja kaya dgn protin dan kalsium.. tetapi juga kaya dgn vitamin penting terdapat dlm per serving Mealshakes .. Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic,  Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin, dan juga mineral2 penting kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc..

selalunya saya campurkan dengan ESP so akan dapat minuman yang lebih padat dan berkhasiat..sedapp rasa vanilla gitu~

Ni cadangan resepi yang boleh. Gantikan ESP dengan Meal Shake.


Ramai ibu-bu yang dah cuba beri pada anak mereka tau dan alhamdulillah...beri kesan positif. bertambah selera makan, utk imuniti anak-anak kita dan kita dapat pastikan khasiat mereka setiap hari.

jpg

Nak baca Testimoni lagi? 


Em ok lah dulu eh...so jom jom dapatkan Meal Shake anda sekarang. Offer ni untuk Bulan September 2014 ni je tau..lain kali kena tunggu Shaklee roger lah..


Jom Sihat Sihat Sihat, meh dapatkan dari saya,

~Aisyah~
SID anda semua
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com
FB: Radin Siti Aisyah

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.