Skip to main content

Collagen Powder khas dibuat utk org malaysia ❤

Anda tahu tak..collagen Powder Shaklee ni dibuat khas untuk kita orang Malaysia tau...meh ni nak cite...kak cery mamafaiz yang gtau..x kenal ke..jutawan muslimah shaklee tu..serius tak kenal?

Ni ha dia...da sangat jutwan tau..latest ni ada masuk dalam majalah HARMONI


Ok..camni cerita nya...
"Ada banyak sebab kenapa collagen powder ada kat malaysia tapi kat market US takde... mcm i ckp sbelum ni, shaklee buat kajian (R&D ) dahulu sblum kuarkan satu2 produk... bertahun ye.... 
Kajian dibuat based on sape yg perlukan,apa bahan2 yg digunakan.. nak pasarkan kat market mana..negara mana...and lots more factor kene amik kira..,, packaging pun tak sama.. cth mcm nutriferon dlm  bntuk powder kat malaysia . kat sana dlm bentuk tablet...pastu packaging diorang dlm botol besar2 tau.. tringat aritu vitalea besarrr botolnya. tin performance drink pun besar.. maybe market sana org suke  botol besar2... kat mlysia ni suke botol kecik2..hihi.. 
Pastu kene  ingat cuaca kat mlysia tak sama mcm kat US,,, kulit org asia pun tak sama dgn kulit mat saleh... itu belum sentuh rules dan regulation KKM.. kementerian kesihatan malaysia.. .mesti halal.. bukan boleh main pek gitu jer,.jadi special  utk malaysia okay.... 
Sbb tu team US kene pastikan produk yg dihasilkn utk org malaysia comply dgn regulation KKM malaysia.. haritu i borak dgn ROger.. i tanya kenapa vitalizer gold ada kat US.. takde kat malaysia.. smart tau packaging diorang.. 4jenis vit dalam satu pek..Roger ckp..byk faktor kene amik kira.. bukan boleh main terus antar kontena produk kat mlysia..kene comply rules .. sbb certain negara tak benarkan pack byk jenis vitamin dalam satu pek...pastu teringat gak time borak2 lunch session dgn MOM2 kat US.. diorang pun takde cinch tea mcm kita.. cinch tea diorang flavor promegranet kalo tak silap I..   eh panjang lagi lak kalao nak cite.. hihi.."

Love PM Cery <3 <3

~Master to be~
Radin Siti Aisyah

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.