Skip to main content

5 sebab kenapa saya pilih Vitalea Shakle :)

Assalamualaikum..
malam ni nak share sikit tentang Vitalea..again and again..sebab bagi saya vitalea ni mmg besh..:D
sharing is caring..sy harap kawan2 dan family sy semua sihat sejahtera la hendaknya..

5 sebab di bawah adalah SEBAB utama kenapa saya pilih Vitalea Shaklee.

Kesihatan Mental dan Fizikal
mental lemah fizikal pun ikot lemah tau
Vitalea tingkatkan kesihatan keseluruhan fungsi mental dan fizikal dengan cara memastikan seluruh fungsi badan bekerja dengan cara yang terbaik. Mental lemah, fizikal juga turut terkesan.

Kurangkan sindrom kekurangan nutrisi
Ibu hamil memerlukan lebih nutrisi 
Badan kita memerlukan vitamin penting untuk berfungsi dengan baik. Badan akan mudah terdedah oleh serangan penyakit jika kekurangan vitamin tertentu. Sakit sebelum waktunya, sesuatu yang kita boleh pilih untuk elak..betul kan? Contohnya terlalu kekurangan vitamin boelh menyebabkan tulang yang lemah dan penyakit serius seperti osteomalacia (di klngn dewasa) dan riket (di kalangan kanak-kanak)

Meningkatkan tenaga badan
yeah kekal bertenaga setiap hari kan bagus :)
Kehidupan harian sekarang menuntut kita untuk stay fit and strong. Dari celik mata sampai la tutup mata semula di malam hari, kita guna banyak sngt tenaga. Baik lelaki mahupun perempuan apatah lagi klau bergelar ibu memerlukan extra tenaga untuk jadikan semuanya berjalan lancar. Oksigen yang cukup melalui peredaran darah yang baik adalah kunci utama sel badan menjadi segar dan bertenaga. Tentulah kita perlukan sesuatu utk extra energy kan?

Umur dah meningkat, segalanya menurun
Faham maksud saya? maknanya bila umur makin meningkat, banyak cell generation akan menajdi perlahan. kolagen kulit mula berkurangan, kepadatan tulang pun sama. Sistem badan akan semakin kurang efisen untuk penyerapan nutrisi. Jadi kita perlukan vitamin tertentu untuk membantu kembalikan fungsi normal badan.

Saya perempuan, keperluan nutrisi sy berbeza dengan lelaki

Perempuan sebenarnya lebih banyak terdedah kepada kekurangan vitamin. Sebabnya banyak faktor. Tiap bulan perempuan ni mengalami haid, dan kita banyak kehilangan kalsium waktu tu. Perempuan juga mengalami proses hamil dan menyusu.. Jadi waktu tu adalah waktu kritikal badan memerlukan nutrisi tambahan. Biasanya vitamin yang selalu kekurangan pada wanita adalah asid folik, zat besi, vitamin B6 dan calcium. Kekurangna asid folic boleh menyebabkan potensi untuk terkena cancer cervics dan anemia.

Jadi kenapa nak PILIH Vitalea?
Sebab utama, Vitalea adalah multivitamin yang diformualsikan bersama dengan iron. Vitalea mengandungi beta carotene yang sngt baik untuk mata dan juga mengandungi vit c dan e yang membantu untuk kecantikan kulit. U will get all the benefits with 1 tablet of vitalea. Vitalea juga merupakan multivitamin paling pantas larut dalam air dan mudah diserap. 

Tengok post tentang VITALEA lagi di 

Jadi anda TIDAK perlukan VITALEA jika...
  • Dah cukup semua nutrisi ambil dari makanan setiap hari
  • Kulit dah perfect cun gebus dan takde noda
  • Badan sngt bertenaga setiap hari walau tak amik apa2 supplement/mknn tambahan
  • Boleh jamin akan kekalkan kesihatan, kecantikan sampai ke tua tanpa sakit2 lutut dan lenguh2
  • Mata terang benderang
  • Waktu haid, minum susu hari2 dan banyak mkn bayam untuk sumber zat besi sbb nk ganti drh yg hilang
  • Bukan tergolong dalam kategori vegetarian
Credit: http://nurulaziyana.blogspot.com/

So ok lah kawan2..jom lah kita sihat dan cantik. Oh ye dalam Vitalea ni ada 120 biji sehari ambil sebiji je retail price RM88.75 boleh tahan 4 bulan..
ambil sekali dgn Sustained Released Vit-C (180 biji sehari 1 biji leh tahan 6 bulan retail price RM92.50) dan B Complex (120 biji sehari 1 biji boleh tahan 4 bulan retail price RM53.75) memang terbaik lah..insyaallah..boleh bantu badan sihat bertenaga..utk kesihatan sekeluarga insyaallah..

background my baby yg comei tu wat x nampak je la eh..hee
Di samping tu jangan lupa asasnya pemakanan yang seimbang..senaman pun tak kurang pentingnya tau..minum air masak 3 liter sehari..

Jom lah jadi ahli HANYA RM75 SEUMUR HIDUP..untung-untung pulangan nya berlipat kali ganda tau..bestnya..jom saya da rasa dah..Alhamdulillah :D

Jom Sihat Cantik,
~Aisyah~
Fb: Radin Siti Aisyah
017-3468802
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.