Skip to main content

Johor Premium Outlet

Hai..2 3 ari ni menyepi jap eh..sebab sebenarnya g balik rumah mama jap..pastu g balik melaka pula..hee mentang-mentang tak keje kan..hee boleh la ke sana ke mari. Ammar lagi la double suke jalan-jalan..skrg ni da terlepek da bdknye kepenatan.memang tak padan budak 4 bulan.asyik nak jalan2 je..haha..(ummi dia la ni..time preggy dlu asyik nk jln2 je..hee nk wat camne kan...)

Ari sabtu smlm la kan..family mertua ai ni mmg suka jalan-jalan..di sebabkan nak makan bihun sup tu saja boleh digerakkn kereta ke johor. ai baru first time rasa.superb gak la rasanya.rasa nak makan lagi lak..hee..

bihun sup@skudai kiri johor

pastu terus balik melaka semula.pergi balik hari tu.gagah kan..on the way balik tu singgah plak Johor Premium Outlet.



ummi, mummy n kids

ni boyfriend saya..ala maher zain gitu..hee
ni pun baru first time g.memang besh rupenye tempat ni.kalau ai belum kawin mahu jugak ditarik boyfren ai ke sana.tapi sekarang pun ok gak.hadiah anniversary gitu..hoho..memang besh.barang dia sume kualiti dan kita boleh dapat dgn harga yang lebih murah.diskaun saje semuanya..pergh..peminat handbag yg jenama boleh la kesana..memang besh.kami posing je la dulu..pasni kena bawa stroller so ammar selesa..ummi pun senang nk shoping.hee..

hari ni jalan-jalan je dulu..usha2 apa patut
nanti next time boleh plan betul2 nak beli apa nak g mane dlu..wehuu..daa~~

see you again Johor Premium Outlet aka JPO ;)
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.