Skip to main content

Kenapa Vitalea?

Ramai sungguh yang bertanya kenapa multi vitamin (Vita-Lea) daripada Shaklee? Kenapa tidak multi-vitamin lain yang banyak di rak-rak farmasi? Bukankah multi-vitamin di farmasi lebih murah? Banyak sebab kenapa saya pilih Shaklee.


Saya kagum dengan standard syarikat yang mempunyai kualiti yang tinggi. Malah syarikat ini telah membelanjakan lebih daripada 250 juta dolar hanya kepada penyelidikan. Vita-Lea Iron Formula sepatutnya perlu diambil oleh setiap orang sebelum bermula dengan vitamin-vitamin lain kerana ia adalah vitamin asas.
Vita-Lea Iron Formula Multivitamin yang Seimbang Shaklee tidak menghasilkan produk melainkan bahan-bahan itu diuji dan bebas daripada racun herba , racun perosak dan bahan pencemar lain.

Melalui pemerhatian, saya telah melihat Shaklee sanggup memberhentikan penghasilan produk apabila mereka tidak boleh mendapatkan bahan-bahan tulen tanpa mengira kesannya kepada keuntungan syarikat. Mereka akan tunggu sehingga bahan-bahan tulen ditemui.

Shaklee juga tidak meninggalkan bahan-bahan yang mahal seperti Biotin dan mengisi tablet dengan vitamin yang lebih murah untuk menggantikannya. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengalaman saya sendiri..sy seorang ibu yg myusukan anak.makanya sy mmg memerlukan tenaga yg mencukupi untuk mnguruskan rumah, anak dan bisnes. Alhamdulillah sy mndpt bekalan tenaga yg cukup dan msih dpt myusukan anak dgn baik..suami saya pub turut sama makan.kalau dulu dia slalu bising penat tapi sekarang alhamdulillah da kurang sikit dgn bntuan vitalea ni.

syukur tuhan temukan sy dgn produk shaklee yang hebat ni.nak semua orang pun rasa benda yang sama..jomm..

Jom sihat cantik,
~Aisyah~
UmmiAmmarArif
SID:1092808
017-3468802
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.