Skip to main content

Work At Home Mom

I love work from home sebab utamanya SATU je..dapat spend masa dengan my son yg comei tuh.. Muhammad Ammar Arif. Memang saya ngaku ekonomi agak lumpuh tapi saya yakin dengan rezeki yang Allah bagi insyaallah. Dimana ada usaha disitu ada jalan kan. Nak seribu daya tak nak seribu dalih.

Now I'm deciding to focus on Shaklee because I trust with this product since Shaklee da lame bertapak kat dunia ni hampir 50 tahun! Lagi produknya memang bagus, selamat dan halal. Ia bukan ubat tapi supplement semulajadi yang insyaallah boleh membantu kita supaya lebih sihat dan cantik. Tgk SINI lagi apa yang buat Shaklee different from others. Mula-mula tu rase takot jugak tapi bila dah join ni rase ok sebab ada kawan-kawan yang sentisa menyokong dan bagi semangat.Jom lah JOIN skali...

Memang ramai yang tanye tak rugi ke da belajar 4 tahun kerja di audit firm hampir 5 tahun. Ni kalau minta keje kat luar da boleh demand sangat ni but saya da tekad untuk bekrja dari rumah. Memang banyak yang perlu diusahakan lagi tak pernah terlibat dalam bidang ni dan banyak sangat saingan tapi again insyaallah saya akan berusaha yang terbaik demi anak dan keluarga tercinta. Nak beri yang terbaik untuk family and I want to see my son grow up healthily and happily.

Masa pun bebas bila-bila masa nak kerja.Bila Ammar tidur adalah masa bekerja.tapi tak jugak kadang-kadang angkut je dia skali duduk kt pangku ni.tolong ummi wat keje skali..hee.tengok senyum dan gelak tawa dia buat ummi lagi semangat nak sebarkan kebaikan supplement ni..rasa nak tolong orang lagi kuat.Insyaallah..

Moga kita semua diberikan kekuatan dan kesabaran dalam menempuh ujian dunia yang semakin mencabar ini. Yang paling moga berjaya didunia dan akhirat. Setiap apa yang kita lakukan niat kerana Allah SWT moga apa yang dilakukan mendapat keberkatan. and kita akan redha serta semangat melakukan apa jua.insyaallah..

JOM..SIHAT DAN CANTIK BERSAMA SAYA.

Salam cantik dan sihat,

~Aisyah~

Dapatkan Produk SHAKLEE dari saya ---> KLIK SINI
atau PM/Whatapp je 017-3468802
rsaisyah@gmail.com





2 comments

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.