Skip to main content

Kenapa Shaklee Pilihan Saya?

Assalamualaikum...salam sejahtera semua..

Kenapa saya pilih Shaklee padahal banyak lagi produk kat luar sana kan? Kenapa saya join Shaklee sepenuh masa dan tinggalkan kerja sekarang..? 

Pertamanya, Shaklee ni tak sama macam MLM yang lain. ia mengikut garis panduan menurut syariah. Refer post saya sebelum ni. Kenapa saya pilih Shaklee? Saya sendiri ada join MLM lain sebelum ni tapi berhenti ditengah jalan sebab tak yakin dengan sistem nya. Didunia ni mana ada benda percuma kan.semua perlukan usaha,doa dan tawakal.insyaallah. Sama juga apa jua yg kita lakukan perlu berusaha.


Keduanya kerana produknya bagus dan berkualiti.
saya dah cuba sendiri set menyusu Shaklee. Alhamdulillah baby sihat,susu banyak dan badan sihat dan bertenaga untuk melakukan tugas seharian sebagai surirumah berijazah..:) Produk Shaklee ni berbeza kerana ia 
SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.


Ia SELAMAT kerana Shaklee telah menjalankan lebih daripada 350 ujian pada setiap ramuan baru untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya dan menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan dan kebolehan potensi sebenar.

Ia BERKESAN dan terbukti berkesan. Ramai yang dah menggunakan produk Shaklee ni da menampakkan hasil yang ketara. Kajian yang dibuat thn 2007, mereka yg mengambil supplemen Shaklee lebih 20 tahun lebih sihat berbanding mereka yang tak mngambil supplemen.

Ia MESRA ALAM- lebih daripada 55 tahun Shaklee ni menjadi pilihan ramai orang bukan kat Malaysia je tau. Sebab apa, produk ni dipercayai dan berasaskan alam semulajadi. Ia bukan ubat,nama pun supplemen kan..badan kita memang perlukan Supplemen sebab apa ? Tgk SINI

"Shaklee has changed my life since 2004.

It changed our health.

It changed our thinking. 

It change our maturity.

For me, it is not just health or products, but a gift of new opportunity to a new life. "
Tetapi bagaimana pun jua hebatnya sesuatu produk tersebut berdasarkan R&D dan sebagainya, segala nya berlaku adalah atas kehendak dan izin Allah jua, Kita hanya merancang dan berikhtiar, Allah jua yang menentukan…
Shaklee always safe,works and green
Last but not least...jom tengok video nape Shaklee ni berbeza..



I do hope boleh berkongsi produk Shaklee ni with u guys..let spread the benefit...JOM!!


Salam cantik dan sihat,
~Aisyah~
Pengedar Sah Shaklee Anda
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com




Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.