Skip to main content

Set Ibu Mengandung Shaklee

Anda mengandung? atau isteri anda? tahniah. Saya turut rasa gembira.Kandungan adalah anugerah dari ilahi maka sama-sama kita menjaga nya ye.Kena jaga seawal dan sebaik yang mungkin ;) 

Set Ibu Mengandung Shaklee kini menjadi pilihan ramai oleh kebanyakan ibu hamil disebabkan faktor-faktor berikut:-
  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada: (SET J1)
  1. Vitalea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vitamin C Plus
  4. OsteMatrik
 Set asas untuk trimester 2 dan 3 terdiri daripada: (SET J2)
  1. Vitalea
  2. B-Complex
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix
  5. Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

★PROTEIN (ENERGY SOY PROTEIN)★
  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.
  • Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. 
  • ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. 
  • Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. 
  • Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. 
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. 
  • Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.
★VITALEA★ 
  • Vita-Lea adalah multivitamin dan multi mineral, jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Ia mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.
  • Mengandungi IRON yg membantu membina sel darah merah. Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah, sentiasa kelihatan pucat lesu ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. 
  • Membantu pertumbuhan dan penggantian sel
  • Memberikan 100% zat harian yg diperlukan ibu hamil
  • Membantu tumbesaran anak yang sihat
★B-COMPLEX★
  • B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap semua jenis vitamin B termasuk B12, biotin & asid folic. 
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tisu,sel baru dan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.
  • Mencegah anemia - meningkatkan sel drh merah/ hemoglobin
  • Melawan tekanan/ stress
  • Membantu penghasilan tenaga
  • Menggalakkan kesihatan jantung
  • Baik untuk kesihatan mata, kulit dan mulut bayi
★VITAMIN C★
  • Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? 
  • Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.
  • Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.  
  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat 
  • meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.
  • Mencantikkan kulit
  • Dapat membantu mengurangkan stretch mark
OMEGA-3(OMEGA GUARD)
  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak dan mata bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • Ianya juga membantu mengawal paras kolestrol dalam badan dan memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
  • Menghalang salur darah dr tersumbat
  • Mencegah obesiti
★OSTEMATRIX★ 
  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.
  • Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung.
  • menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi. 
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Merangsang darah untuk memekat
  • Mengurangkan stress & kemurungan
  • Mengekalkan tekanan darah normal
~Aisyah~
Agen Shaklee Anda :)
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali tujuh jenis kelas makanan

Ketahui 7 jenis kelas makanan..rasanya dulu dah tau da time belajar tapi jom kita buat revision sikit yee...
1) KARBOHIDRAT
Makanan yang mengandungi karbon, hidrogen dan oksigen
Fungsi: membekalkan tenaga kepada tubuh badan untuk membolehkan kita membuat kerja serta menjalan segala aktiviti fizikal.sumber tenaga untuk proses fisiologi seperti pertumbuhan dan pembiakanmembantu mengelakkan suhu badan melalui pengoksidaan karbohidrat dalam proses respirasiKesan kekurangan: tubuh badan jadi lemahkurang tenagapertumbuhan tubuh badan terbantutContoh makanan:  Nasi, roti,ubi kentang,pisang,gula,ubi kayu

Penting tuam bayi lelaki

Masa berpantang dulu, mak mertua cukup bising dan sentiasa berpesan,
 "Jangan lupa tuam anak tu cah.budak lelaki senang masuk angin.susah nanti kau nak jaga.."
Ha gitu lah bunyi pesanan nya..ye lah nampak remeh tapi kalau tak buat teruk jadinya. Saya pun rasa malas jugak sebenarnye.hehe..tapi pesan orang tua ni kena la ikut kan. Mana yang patut kita ikut lah..lagipun benda dah ada..ada dah beli siap-siap masa pregnant dlu.
Ni contoh tuam yang boleh digunakan. Mula-mula tu pakai ni pastu tak tahu cara nak guna pergi bakar atas lilin hitam lah jadi nya..haha..senang rupenye panaskan atas iron pastu rasa lah dulu kat tangan. Nanti ada pula yang melecur kan..So cari dekat en google je lah..
Oh akhirnya kan apa yang mak mertua aku cadang..gunakan kain sapu tangan dan panaskan pada iron. Sama lah teknik nya. Rasa dulu kepanasan dia baru tuam kan pada bayi tau.
Masa mula-mula pantang kat rumah mama dulu..mama tuam guna daun mengkudu yang dilayurkan.pun boleh jugak. tapi leceh sket…

16 Kebaikan Ostematrix untuk ibu menyusu dan ibu berpantang

Bila sebut kalsium je mesti kita ingat yang perlukan tu adalah kanak-kanak sebab untuk tumbesaran atau untuk orang tua untuk elak dari osteporosis. Jadi kita yang dewasa dan pertengahan ni tak perlu ke? jangan camtu ye...
Kalsium penting untuk pembinaan tulang, gigi, sel darah dan sebagainya, menjadikan ia adalah kandungan mineral terbesar dalam tubuh kita – kira 21.5 % daripada berat badan kita, banyak kan?

Kita memerlukan kalsium setiap hari… Sebabnya kita kehilangan kalsium setiap hari…Terutama orang perempuan kerana mengalami haid, mengandung, menyusukan dan menopous. Secara purata seorang dewasa kehilangan 400-600 mg kalsium setiap hari… Oleh itu setiap hari, secara purata kita perlukan 1000 mg kalsium. 
Kalsium amat penting kepada ibu yang menyusu dalam menyalurkan kalsium yang bermutu pada anak yang menyusu dan juga mengelakkan kekurangan kalsium dalam tubuh kerana 99% tubuh kita terdiri daripada kalsium. Rambut, kuku, tulang, gigi, dan hanya 1% sahaja kalsium dalam darah.