"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, 17 June 2016

Salam Ramadhan 1437H dari UAA

Lama sangat-sangat tak menulis dalam ni..rindu pulak rasanya.ewah :)

Alhamdulillah diam tak diam ramadhan kita dah masuk fasa ke dua. moga hari-hari kita lebih baik dan diberkati lah hendak-Nya insyaallah. Ramadhan bukan menahan lapar dan dahaga sahaja tapi menahan diri dari nafsu dan shahwat. Dari segi istilah nya menahan diri dari makan dan minum dan semua perkara yang membatalkan puasa dari terbit fajar hingga terbenam matahari.

Haa gitulah saya pun bukan lah ustazah tapi sama-sama lah kita berusaha ye lakukan yang terbaik mana tahu tak dapat jumpa ramadhan lagi :(

Lagi masa puasa ni jangan lupe bersahur tau. baru lah dapat tenaga sepanjang hari. 
ok lah..selamat berpuasa semua~




Monday, 26 October 2015

Kenapa Perlu Pilih Saya Sebagai Mentor Anda?

Kakak-kakak Adik Adik Area Cheras yang nak cari Produk Shaklee meh hubungi saya cepat :D

Kenapa Anda Perlu Pilih Saya?

1. Bagi yang berdekatan saya akan hantar teruss pada anda. JIMAT postage kan~

2. Saya akan GUIDE anda cara makan dan sentiasa FOLLOW UP keadaan dari semasa ke semasa insyaallah.


3. Dapatkan TIP-TIP KESIHATAN dari saya terutama utk ibu-ibu yang hamil, berpantang dan menyusukan anak.

4. Bagi yang berminat nak buat business sangat dialu-alukan. kita ada group support yg sangat besar dan bagus tau.cara daftar ahli

Haa bulan ni join membership dapat FREE VITALEA worth RM94 multi vitamin tertua didunia.



Untuk info lanjut, hubungi saya terus okehh 017-3468802 :)



Tuesday, 20 October 2015

9 Punca Susu Merundum

Majoriti ibu-ibu yang menyusu akan segera mencari alternatif ingin membeli milk booster jika susu merudum. Selain Milk Booster ada perkara lain yang anda perlu tahu yang menjadi punca susu merudum. Anda masih lagi perlu menjaga keperluan yang lain. Seperti menjaga pemakanan, pengurusan stress, minum air dengan cukup dan sebagainya. Entry kali ni saya sekadar ingin berkongsi info tentang punca kenapa susu merudum. 

Nanti kalau dah ambil milk booster tapi susu masih merudum, sudah tentu lagi stresskan? jangan sampai ada yang terjun bangunan sudah okeh..semangat mommies!

Jadi jom semak, ada tak perkara-perkara dibawah yang berlaku pada diri anda : 

1. Stress 

Semua orang akan menghadapi stress tidak kira bagi ibu yang berkerjaya ataupun ibu yang bekerja dirumah. Kita tidak boleh lari dari stress, tapi kita perlu tahu macam mana nak tangani stress. Ada juga diantara kita yang tidak sedar langsung yang kita sebenarnya stress. Kalau badan stress susu pun takut nak keluar kan? Jadi ibu -ibu yang menyusu gembirakan diri anda. Terutama semasa sesi mengepam/memerah. 

Bayangkan anda berada bersama-sama anak anda. Ataupun bagi ibu yang menyusu secara direct,semasa menyusukan anak, usap-usapkan kepala . Ianya pasti dapat menenangkan hati ibu. 




2. Teknik penyusuan yang salah 

Teknik menyusu yang salah akan menyebabkan susu tidak dapat dikosongkan sepenuhnya. Ibu juga akan mengalami puting yang melecet kerana proses lekapan pada aerola yang tida betul. Bayi hanya menghisap bahagian puting sahaja. Cara kedudukan penyusuan yang salah juga penting bagi menjaminkan anak dan ibu selesa sewaktu sesi penyusuan. 

Monday, 19 October 2015

7 Sebab Kenapa GLA Bagus Untuk Wanita

Hai wanita diluar sana :)

Tengah mencari-cari suplemen yang sesuai dan terbaik..haa meh nak cerita sikit ye. Pernah dengar tak pasal EPO? EPO ni biasanya diambil oleh orang perempuan (wanita dewasa atau remaja) dengan tujuan untuk menstabilkan hormon dan menyerlahkan kecantikan.


EPO mengandungi GLA (Gamma Linoleic Acid) yg diekstrak daripada Evening Primrose Oil. Tetapi sayangnya ia hanya mengandungi 7-10% kandungan GLA sahaja. GLA sama pentingnya seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia tetapi hanya boleh diperoleh daripada sumber makanan.

3 sumber asli GLA yang utama : 

Borage Seed – 17% – 25%
Blackcurrant – 15% – 20 %
Evening Primrose Oil (EPO) – 7% – 10%

Khasiat GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian, malah kini ia dikenali dan telah digunakan secara meluas di seluruh dunia. Ada tak yang kenal dengan GLA Complex ? 


Ramai yang tau tentang EPO (Evening Primrose Oil) tapi tak banyak yang kenal GLA Complex, sedangkan kedua-duanya membawa fungsi dan manfaat yang sama (malah ia berkali ganda lebih baik)

Nama lain bagi GLA Complex ialah EPO Shaklee. Formulanya diekstrak daripada biji borage (borage seed) yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Kanada. Kelebihan borage jika dibandingkan dengan GLA ialah ia mengandungi : 2x ganda lebih GLA drpd EPO 3x ganda lebih dari segi bioavailabiliti (menyerap ke dalam sel dan tisu tubuh) dan 3x ganda lebih berkesan daripada EPO sahaja.

Kebanyakan GLA yang terdapat di pasaran dihasilkan dari EPO (Evening Primrose Oil), tetapi, Gla Complex Shaklee merupakan kombinasi sempurna minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), lonolik asid (LA), minyak bunga matahari (sunflower oil) dan vitamin E. 

Ia sangat digemari dan menjadi pilihan wanita kerana manfaat utamanya yang membentuk prostaglandin (bahan menyerupai hormon yang bertanggungjawab dalam beberapa fungsi semulajadi tubuh manusia) seperti : 

SEBAB #1 

Meransang peredaran darah yang sihat, merehatkan salur darah untuk peredaran darah yang lebih baik dan mengawal tekanan darah tinggi. GLA Complex berperanan mencegah pembekuan darah yang boleh menyebabkan penyumbatan pada arteri dan organ. Kalau satu saluran darah saja yang membeku pun dah sangat bahaya dan menjejaskan kesihatan, apa lagi kalau beberapa saluran yang terjejas. Bayangkanlah! 

SEBAB #2 

Mengawalselia hormon estrogen dan progesteron yang sama penting untuk lelaki dan wanita. 

Progesteron lebih tertumpu kepada sistem reproduktif wanita di mana ia bertanggugjawab untuk cycle period yang teratur, mengembangkan jaringan pada payudara serta mempersiapkan rahim untuk menanggung kehamilan. 

Di sinilah bagaimana GLA Complex membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita.  

Friday, 16 October 2015

Promo Oktober Shaklee 2015 yang berdouble-double

Salam hujung minggu semua..semalam ada customer tanya gini,

"Kak, tolong update apa lagi promo bulan oktober ni ye. terima kasih"

"sama-sama dik :) "

Ni 'akak' nak sharing dengan semua lah dah alang-alang tu kan..bulan ni ada banyakkkk sangat promo Shaklee bagi tu la hai macam excited semacam je.hihi..em takpelah dah tengah bulan ni pun kan..better late than never.

Ada masa lagi nih kalau nak grab satu satu nih~

Promo shaklee bulan ni salah 1 nya adalah Vitamin E. Beli 1 botol percuma 1 botol..wow!


APA FUNGSI DAN MANFAAT VITAMIN E?

VITAMIN E bertindak sebagai:
  • Awet muda
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi
VITAMIN E DAN EKSTRAK BIJI ANGGUR

Dan yang istimewa tentang Vita-E Complex ini ialah ia diperkaya dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiatnya.

Kebaikan kesihatan grape seed extract
  • Menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan radang (inflammatory)
  • Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  • Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  • Membantu fungsi sistem saraf otak
  • Meningkatkan daya pertahanan
3 vitamin promo yang lain adalah :
  1. Gla complex untuk kesuburan, senggugut,  period x teratur, kulit cantik, alergik kulit.
  2. Omega Guard untuk kurangkan kolesterol, untuk turunkan berat badan, buasir, baik untuk jantung dan sendi.
  3. Vitalea for kids untuk selera makan anak, anak lebih sihat dan fokus.

Dapatkan sekarang sepanjang October dengan HARGA KASIH SAYANG.



Saturday, 3 October 2015

Testimoni ESP Shaklee Pilihan Rakyat Malaysia

Tau tak kenapa ramai sangat yang jatuh cinta dengan ESP Shaklee nih..sebab ESP ni mmg sangat BEST.


1. ESP untuk atasi gastrik, BONUS badan bertenaga dan maintain berat badan.


 2. ESP sebagai sarapan utama. sarapan yang sihat dan cepat.


 3. ESP semasa berpantang. Yang ni mmg favourite saya gak tau..:D

Badan lebih bertenaga, susu badan banyak dan pekat. streachmark pun hilang. Kulit baby putih, gebu dan cantik. betul lah kan ibu cantik baby sihat.


4. ESP untuk sihat bertenaga sepanjang hari dan kulit cantik. kan dah kata esp ni protein kan..protein bagus utk pembntukan sel-sel kulit baru. minum setiap hari mmg gebu gebas lah cik kak kita nih~

Friday, 2 October 2015

Untuk Para Ibu Yang Berpantang dan Menyusu + BONUS Kurus :)

Hari ni rasa teruja nak share tentang set yang sesuai untuk para ibu yang sedang berpantang. Jemput teruskan bacaan ye untuk info lebih lanjut.

Saya memang suka sangat set nih sebab 3 in 1 gitu. Sebabnya kalau kita berpantang biasa nya kita mestilah nak susukan anak kita kan. Susu mesti lah nak meriah kan..baru lah baby kita sihat, comel, cantik dan hensem bergaya. :D

Kita semua tahu susu ibu adalah yang terbaik kan..jadi tugas kita adalah cuba sehabis baik untuk menyusukan anak ye sampai umur 2 tahun tau.chaiyok2 mommies~

macam baby nih..siap ada muscle ha~
Lagi kan..bila dah mengandung dan bersalin..kita mesti lah nak kembali langsing macam dulu kan kan? Tips dia sila lah berpantang dengan berdisiplin ye, makanan dalam pantang pun kena lah tahu.jangan main redah je tau..Berat saya dulu masa nk bersalin tu almost 80 kg kot..adehh..sekarang alhamdulillah da kembali normal infact macam lagi kurus je tau.mmg terbaikk lahh..boleh tgk pic saya dulu masa pregnant dan sekarang di SINI 

Nutrisi semasa berpantang dan Menyusu

Nutrisi masa berpantang ni sangat-sangat penting tau.Jadi bagaimana nak pastikan kita mendapat nutrisi yang secukupnya? 

Wednesday, 23 September 2015

Selamat Hari Raya Aidiladha :)




Disini saya, radin siti aisyah dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam yang sedang membaca blog saya ni ye~

Semoga kita semua faham dan mendapat hikmah dari hari raya korban ni ye. bukan sekadar makan-makan sahaja ye.meh baca nih,



AddThis

Salam sihat dan cantik dari,
~Aisyah~
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com
FB: Radin Siti Aisyah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday